Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ανυπότακτος

Φίλες και Φίλοι !
Από Σήμερα (1/11/2010) θα προσπαθήσω να σας φέρω κοντά σε καταστάσεις και απόψεις, που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο - και όχι μόνο - αλλά σπάνια φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά των πολλών...
Η πραγματικότητα που μας περιβάλλει είναι αντικειμενική - δηλ. υπάρχει σαν τέτοια, ανεξάρτητα από τη θέλησή μας. Βέβαια ο καθένας από μας την αντιλαμβάνεται υποκειμενικά (από την "γωνία" που την εξετάζει), με βάση την θέση του μέσα στο περιβάλλον που ζει (κοινωνικό, οικονομικό κλπ).
Τα ερεθίσματα που δεχόμαστε όμως στην καθημερινότητά μας, και η τελική "στάση" μας απέναντί τους ρυθμίζουν-καθορίζουν την πορεία του καθένα μας, αλλά και της κοινωνίας, σαν συνόλου, στη συνέχεια.
Το να στέκεται κάποιος "κριτικά" απέναντι στην πραγματικότητα που μας "επιβάλλεται" σαν αναγκαιότητα (βλ. καθεστώς , κατεστημένο κλπ) είναι θετικό. Ένα βήμα θετικό. Φτάνει όμως αυτό; Φτάνει μόνο η αμφισβήτηση ; 
Εδώ, καλούμαστε να απαντήσουμε όλοι μας, ατομικά αλλά και συλλογικά.
Θα πάρουμε θέση απέναντι σ' όλα αυτά που  "άλλοι αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς";
Θα σηκώσουμε το μπόι μας; Και μέχρι που;
Την απάντησή μου, προσωπικά, και το στίγμα μου τα δίνω μέσα από τον τίτλο του blog που αποφάσισα να δημιουργήσω - ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ (anypotaktos.blogspot.com).
Ανυπότακτος μέχρι τέλος.
Αν σας αρέσει αυτό το blog γράψτε την γνώμη σας.
Ακόμα περισσότερο αν έχετε διαφωνίες ή άλλη άποψη.
[Γιατί η εξέλιξη περνάει μέσα από την πάλη (αιώνια και ανειρήνευτα) των αντιθέτων!]